Promjena plana
227

Predsjednica Hrvatske večeras ipak nije sletjela u Sarajevo

Piše: M. N.
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
Iako je danas najavljeno da će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović večeras oko 19 sati privatnim avionom Vlade RH sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo, to se nije dogodilo.

Kako je za Klix.ba potvrdio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, koji je uz ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Del Vechija činio delegaciju koja je večeras trebala dočekati hrvatsku predsjednicu, ona ipak nije stigla.

Naš portal saznaje da će Grabar-Kitarović u službenu posjetu BiH stići sutra ujutro.

Zbog čega je došlo do promjene plana, zasad nije poznato, a osim delegacije, i brojne novinarske ekipe večeras su uzaludno čekale avion iz Zagreba.

Grabar-Kitarović će, podsjetimo, boraviti u službenoj posjeti BiH do petka, a nakon sastanaka u Sarajevu s bh. čelnicima posjetit će Novu Bilu, Vitez, Žepče, Tuzlu, Orašje i Derventu.

Kako je istaknuto sa Pantovčaka, s obzirom na to da je u BiH u toku predizborna kampanja za opće izbore u oktobru, predsjednica Hrvatske će naglasiti važnost očuvanja jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH i svih njenih građana, bez obzira na vjeru i nacionalnu pripadnost, u duhu Dejtonskog sporazuma.