Klara iz Radišića
11

Predsjednica Hrvatske pismom čestitala rođendan djevojčici iz Hercegovine

Klix.ba
Foto: Fenix magazin
Foto: Fenix magazin
Djevojčica Klara Primorac koja je iz Hercegovine a s porodicom živi u njemačkom Essenu, pozvala je predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović na proslavu svog osmog rođendana. Predsjednica nije mogla doći, ali joj je odgovorila pismom.

Klara, rodom iz Radišića u hercegovačkoj općini Ljubuški, u aprilu je s porodicom na poziv njihovog kuma tenisera Ivana Dodiga, bila na meču Hrvatske i Kazahstana.

Nakon toga, na poziv savjetnika predsjednice Tomislava Madžara, s ostalim hrvatskim iseljenicima, posjetila je predsjednicu na Pantovčaku, gdje joj je i uručila pozivnicu na rođendan u Hercegovinu, piše Fenix Magazin.

Klara je rođendan proslavila 30. jula, a hrvatska predsjednica, koja nije mogla doći zbog brojnih obaveza, djevojčicu je iznenadila pismom, naslovljenom na nju. U pismu se zahvalila i kazala kako zbog brojnih obaveza ne može prisustvovati.-

"Ovim putem ti čestitam rođendan, želim puno zdravlja, radosti i veselja i nadam se da ćeš imati lijepu rođendansku proslavu sa svojom porodicom s kojom si me posjetila u mome uredu ovoga proljeća. Želim ti puno zabave tokom ljeta i lijepih uspomena na bezbrižne dane djetinjstva i srdačno te pozdravljam. Sretan ti rođendan, tvoja Kolinda Grabar-Kitarović", piše u pismu.