|

Predsjednica CIK-a narušava političko djelovanje

Predsjednica CIK-a narušava političko djelovanje
0
S
SRNA
4.11.2010. u 18:16
2
komentara
0

dijeljenja
Predsjednica CIK-a narušava političko djelovanje
Stavovi predsjednice Centralne izborne komisije BiH Irene Hadžiabdić očigledan su primjer miješanja u slobodu političkog djelovanja i aktivnosti SDP-a BiH i atak na prava i obaveze koje ova stranka ima u izbornom procesu, saopšteno je danas iz SDP-a BiH.
"Članovi CIK-a BiH sebi su dali za pravo da za svoj nezakonit, netransparentan, nestručan, neprofesionalan, neodgovoran i politički obojen rad optuže medije i pojedine opozicione političke partije u BiH kako vrše pritisak na njih zato što izdaju saopštenja", smatraju u SDP-u BiH.

Reagujući na jučerašnje izjave predsjednika CIK-a BiH, SDP BiH navodi da političke partije imaju, prije svega, obavezu i pravo da komentarišu rad i nerad svih institucija BiH, a posebno rad i aktivnosti CIK-a BiH.

Predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Irena Hadžiabdić juče je u Sarajevu izjavila da CIK i njegovi članovi pojedinačno nikada ranije nisu bili izloženi većim pritiscima političkih subjekata plasiranih putem medija, kao u prethodnom periodu.

"Neki uporno pišu saopštenja protiv ove institucije, mislim da je, od kad smo raspisali izbore, SDP napisao četiri do pet saopštenja", rekla je Hadžiabdićeva juče na konferenciji za novinare posvećenoj opštim izborima u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...