Najavio pomoć
0

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić: Sistemski brinuti o ženama žrtvama rata

B. R.
Elvedin Okerić (Foto: Vlada KS)
Elvedin Okerić (Foto: Vlada KS)
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić je napomenuo da je potrebno sistemski brinuti o ženama žrtvama rata u Bosni i Hercegovini.

To je poručio prilikom susreta sa predstavnicama Udruženja "Žene žrtve rata" čija je predsjednica Bakira Hasečić 27. maja, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Upoznale su ga s aktivnostima Udruženja, te su mu ukazale na probleme s kojima se susreću tokom svog rada.

"Napori i istrajnost Udruženja 'Žene žrtve rata' u borbi za pravdu i prava traju više od dvije decenije i zaista su ponos našeg naroda. Sistemska briga o ženama žrtvama rata je obaveza svih institucija i zvaničnika u Bosni i Hercegovini. Konkretna podrška Kantona Sarajevo radu ovog udruženja neće izostati", rekao je Okerić.

Predstavnice Udruženja Žene žrtve rata (Foto: Vlada KS)
Predstavnice Udruženja Žene žrtve rata (Foto: Vlada KS)

Hasečić je izjavila da će o pojedinačnim problemima Udruženja biti organizovani zasebni sastanci s kantonalnim ministrima, u čijoj su oni nadležnosti.

"Predsjedavajući Okerić stavio nam se na raspolaganje za organizaciju sastanaka, na čemu mu se zahvaljujemo", kazala je Hasečić.

Predstavnice Udruženja su ovom prilikom uručile Okeriću knjigu "Monografija o ratnom silovanju i seksualnom zlostavljanju u ratu u Bosni i Hercegovini", saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.