{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedavajući Savjeta ministara primio britanske parlamentarce

S
1.4.2008. u 14:28
0
0
Predsjedavajući Savjeta ministara primio britanske parlamentarce
0
Predsjedavajući Savjeta ministara primio britanske parlamentarce
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH dr Nikola Špirić na današnjem sastanku sa delegacijom britanskog parlamenta ukazao je na važnost potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU.
"Potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju je od presudnog značaja za Bosnu i Hercegovinu, ali i za cijeli Balkan, pa i Evropu“, ocijenio je Špirić, prilikom susreta sa delegacijom Britanske grupe pri Interparlamentarnoj uniji.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH je naglasio da bi potpisivanjem SSP-a svi kreativni potencijali u Bosni i Hercegovini bili posvećeni njenom uspjehu.

U dijelu razgovora o pitanju ustavnih promjena u BiH, predsjedavajući Špirić je naglasio da je potrebno nadograditi postojeći Ustav na bazi Dejtonskog sporazuma, u skladu sa zahtjevima koje BiH ima pred sobom na putu ka EU i NATO-u.

Vođa britanske parlamentarne delegacije Džon Ostin je odao priznanje za napredak koji je BiH postigla, posebno na polju reforme odbrane.

Gosti iz Britanije su se interesovali i za proces pomirenja u BiH, kao i ulogu međunarodne zajednice u BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić je zahvalio na ukupnoj podršci i pomoći koju je Velika Britanija pružila BiH u procesu provođenja Mirovnog sporazuma, kao i na dosadašnjem britanskom angažmanu u pružanju pomoći za obnovu i rekonstrukciju BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: