{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedavajući Predsjedništva BiH u posjeti Općini Višegrad

F
FENA
27.3.2008. u 18:09
0
0
Predsjedavajući Predsjedništva BiH u posjeti Općini Višegrad
0
Predsjedavajući Predsjedništva BiH u posjeti Općini Višegrad
Na početku boravka u ovom gradu predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić načelniku Višegrada Miladinu Miličeviću uručio certifikat UNESCO-a kojim se potvrđuje da je Most Mehmed-paše Sokolovića uvršten na Listu svjetske baštine.
Glavne teme razgovora bile su omogućavanje uvjeta za život povratnika i razvoj poljoprivrede. Ključni problemi su kako je rečeno na sastanku nedostatak mašina za poljoprivredu i elektrifikacija pojedinih područja, gdje žive povratnici, kao i općenito stvaranje uvjeta za održivi povratak.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić je istakao spremnost u omogućavanju uvjeta za održiv povratak, te naglasio važnost izrade projekata koji se mogu implementirati u ovim segmentima.

Bilo je riječi i o posljednjim dešavanjima u vezi s Mostom Mehmed-paše Sokolovića. Dogovoreno je da načelnik Općine Višegrad u narednoj sedmici organizira sastanak sa Udruženjem građana «Žena - žrtva rata».

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić je obišao i Most Mehmed-paše Sokolovića, sastao se i sa povratnicima u općinu Višegrad, te posjetio Mjesnu zajednicu Međeđa, gdje se vratio najveći broj povratnika.

U delegaciji koja je posjetila MZ Međeđa bio je i ministar za ljudska prava i izbjeglice Safet Halilović, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: