{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedavajući predsjedništva BiH Sulejman Tihić u zvaničnoj posjeti Kataru

F
7.6.2006. u 11:29
0
0
Predsjedavajući predsjedništva BiH Sulejman Tihić u zvaničnoj posjeti Kataru
0
Predsjedavajući predsjedništva BiH Sulejman Tihić u zvaničnoj posjeti Kataru
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić i bosanskohercegovačka delegacija su prvog dana zvanične posjete Državi Katar posjetili Katarski univerzitet gdje ih je dočekala rektorica, predsjednica Univerziteta Sheikha Abdulla Al-Misnad.
Razgovarano je o komunikaciji među religijama u svijetu, multireligijskoj saradnji radi boljeg svjetskog poretka i razvitka civiliziranijeg društva i mišljenja. Na Univrzitetu se školuju i bh. studenti koji su, po riječima Sheikhe Al-Misnad, najbolji ambasadori BiH, jer pokazuju izuzetne rezultate.

Predsjedavajući Tihić je napomenuo da bh. muslimani, kao autohtoni evropski narod, trebaju razvijati toleranciju i međureligijsku saradnju. Rektorica Sheikha Al-Misnad izrazila je podršku BiH na njenom putu u bolju budućnost.

Katarski univerzitet je prva obrazovna institucija u arapskom svijetu gdje je žena predsjednica. Sheikha Al-Misnad je u toku susreta s bh. delegacijom istakla da emir Katara Sheikh Hamad bin Khalif Al Thani podržava i insistrira na obrazovanju žena i njihovom uključivanju u društveni život.

Pored predsjedavajućeg Tihića u bh.delegaciji su predstavnici kabineta članova Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića i Borislava Paravca te predstavnici FIPA-e i Udruženja privrednika BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: