Predrag Kojović za Klix.ba: Najbolji dani za Bh. blok tek dolaze

Piše: A. D./Klix.ba
18.2.2019. u 14:16
744
358
Predrag Kojović za Klix.ba: Najbolji dani za Bh. blok tek dolaze
744
Predrag Kojović za Klix.ba: Najbolji dani za Bh. blok tek dolaze Foto: N. G./Klix.ba
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović u razgovoru za Klix.ba, govoreći o aktuelnoj situaciji u bloku koji čine SDP, DF i Naša stranka, rekao je da najbolji dani za Bh. blok tek dolaze.
Upitali smo ga, naime, kakvi su trenutni odnosi unutar Bh. bloka, poglavito između trojice lidera, a nakon burne sjednice Glavnog odbora SDP-a gdje su se lomila koplja oko toga da li će ostati u opoziciji i potvrditi jedinstven stav lidera Bh. bloka na prethodnom sastanku.

"Donošenje odluke o ulasku, odnosno o neulasku u koaliciju s HDZ-om, SDA i SNSD-om je uzburkalo strasti unutar partija, što je bilo i za očekivati. To je prirodno. Ljudi imaju svoje stavove i mišljenja i zastupaju ih strasno, bore se da budu uzeti u obzir pri donošenju odluke. Da li je u tom procesu došlo do izjava i poteza za koje bih volio da se nisu dogodili? Naravno da jeste. Da li je jedan dio tih reakcija isprovociran lažnim vijestima i spinovima koji primarno dolaze iz izvora koji Bh. blok vide kao opasnost po sopstvenu političku budućnost? To je, ja mislim, više nego očigledno i jasno svakome ko iole prati politiku i ima tačne informacije. Ili barem ima želju i priliku da jednostavnim telefonskim pozivom provjeri da li se radi o istini ili o političkom spinu", rekao je Kojović.

On nam je otkrio da je prošle sedmice zamolio predsjednika DF-a Željka Komšića da se vide i da razgovaraju upravo o tome.

"Želim da uspostavimo takve i odnose i komunikaciju kako bismo uspješno branili Bh. blok od glasina, lažnih vijesti i drugih podmetanja i počeli graditi pokret koji bi prvi put imao šansu da suštinski promijeni bosanskohercegovački politički pejzaž. S tog sastanka sam izašao s utiskom da najbolji dani za Bh. blok tek dolaze", kazao je Kojović.

Upitali smo ga i za komentar na informacije o tome da bi Boriša Falatar mogao biti predložen za delegata Doma naroda BiH?

"Ne. To nikad nije ni razmatrano na Predsjedništvu Naše stranke. Ono o čemu smo zapravo kratko razgovarali na posljednjoj sjednici Predsjedništva je da s Komšićem prodiskutujem o mogućnost da mi i DF probamo u državni Dom naroda izglasati vanstranačkog kandidata iz reda hrvatskog naroda. Jedino ime koje je bilo spomenuto u tom kontekstu je gospodin Slavo Kukić. Dakle, jedna potpuno lažna vijest na koju se onda, kao u svakom političkom spinu, nepotrebno i ružno reaguje", kazao je Kojović.

Upitan da prokomentira reakcije iz DF-a na ovu informaciju, rekao je da mu je isuviše stalo do Bh. bloka da bi vatre koje su zapalili protivnici Bh. bloka gasio kerozinom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (358)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: