{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predloženo više od 30 zaključaka na zajedničkom zasjedanju

F
15.11.2007. u 15:00
0
0
Predloženo više od 30 zaključaka na zajedničkom zasjedanju
0
Predloženo više od 30 zaključaka na zajedničkom zasjedanju
Predstavnički dom i Dom naroda PSBiH treći dan zajedničkog zasjedanja raspravljaju o aktuelnoj situaciji u BiH nakon što je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić podnio ostavku. Jednim od zaključaka predloženo je da Parlamentarna skupština BiH obaveže sve potpisnike na poštivanje izjave o evropskom putu.
I tokom današnje rasprave predloženo je više zaključaka.

Delegat u Domu naroda Rudo Vidović je predložio da Parlamentarna skupština BiH traži od Predsjedništva BiH da zajedno s Vijećem ministara napravi hodogram prioriteta, a prvi je da se temeljem Mostarske deklaracije u proceduru uputi Zakon o reformi policije i to prije 15. decembra, kada je samit Evropske unije kada se donose političke odluke, gdje bi mogla biti donesena pozitivna odluka za parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Također, Vidović smatra da je potrebno paralelno tome otvoriti razgovore za reformu ustava s jasno definiranom dinamikom.

Jednim od zaključaka predloženo je da Parlamentarna skupština BiH obaveže sve potpisnike na poštivanje izjave o evropskom putu.

Delegat u Domu naroda Zoran Koprivica je pak predložio da se prihvati izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za proteklih deset mjeseci te izrazi razumijevanje za razloge podnijete ostavke uz konstataciju da je riječ o demokratskom činu Nikole Špirića u pokušaju traženja rješenja za cjelokupnu situaciju BiH.

S obzirom na to da je tokom trodnevne rasprave predloženo više od 30 zaključaka poslanik Husein Nanić je predložio da se zaduže kolegiji oba doma PSBiH da razmotre sve ponuđene zaključke i usaglašene ponude na izjašnjavanje Parlamentarnoj skupštini BiH.

Rasprava još traje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: