BiH
0

Predloženo raspisivanje potjernice za braćom Gaši

FENA
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je raspisivanje potjernice za Muhamedom Ali Gašijem, Azizom Gašijem, Mirsom Krasnićem i Adnanom Alomerovićem, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo stavilo je prijedlog za određivanje mjere pritvora danas u 10.00 sati Kantonalnom sudu Sarajevo protiv Edina Hota, Muharema Čauševića, Sinana Ljuce, Engina Prohe i Amira Kasumića, koji su lišeni slobode od MUP-a FBiH 9. januara ove godine i u 11.30 sati predati Kantonalnom tužilaštvu u prostorijama Federalne uprave policije danas u 10.00 sati.

Mjera pritvora određena je i protiv Muhameda Ali Gašija, Aziza Gašija, Mirse Krasnića i Adnana Alomerovića zbog osnovane sumnje da su u dužem vremenskom periodu počinili krivično djelo zločinačke organizacije iz člana 342 stav 3. u vezi stava 1. i 2. KZ FBiH.

Za Muhamedom Ali Gašijem, Azizom Gašijem, Mirsom Krasnićem i Adnanom Alomerovićem predloženo je raspisivanje potjernice.

"Ujedno želim da naglasim da ovo Tužilaštvo od augusta 2007., dakle već jedan duži period, prikuplja činjenice i dokaze koji ukazuju da su imenovane osobe počinile gore navedena krivična djela. U planiranju i usmjeravanju u ovim aktivnostima Tužilaštva bio je uključen glavni kantonalni tužilac i grupa njegovih saradnika, zajedno sa organima unutrašnjih poslova", navodi se u saopćenju koje je potpisao glavni kantonalni tužilac Branko Šljivar.