NSRS
0

Predloženo povlačenje odluke o prodaji akcija rudnika "Ljubija" sa dnevnog reda

SRNA
Odbor za privredu Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je većinom glasova da se sa dnevnog reda 18. sjednice povuče prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku Vlade o prodaji 64,99 posto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude "Ljubija" Prijedor, rekao je danas predsjednik ovog odbora Dušan Berić.

Berić je novinarima u Banjoj Luci rekao da je u nastavku prekinute sjednice Odbora za privredu za ovaj zaključak glasalo šest članova tog skupštinskog tijela, dok je pet bilo suzdržano.

"Za povlačenje su bili predstavnici SDS-a, PDP-a, DNS-a i NDP-a. Predlažemo predlagaču da povuče ovu tačku sa dnevnog reda Narodne skupštine", poručio je Berić i dodao da je ova tačka uvrštena na dnevni red bez prethodnog stava Odbora za privredu.

Na današnjoj sjednici Odbora za privredu Narodne skupštine Republike Srpske u Banjoj Luci razgovarano je o javnom saslušanju u vezi sa prijedlogom odluke o prodaji akcija u Rudnicima željezne rude "Ljubija", koje je održano 4. maja.

Vlada Republike Srpske ranije je donijela odluku o prodaji 64,99 posto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva RŽR "Ljubija", metodom neposrednog izbora kupca.

Za kupovinu 64,99 posto akcija osnovnog kapitala "Ljubije" kompanija "Israeli Investment Group" ponudila je 92 miliona KM.