{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predloženi budžet BiH nije po dogovoru fiskalnog savjeta

F
FENA
16.1.2009. u 16:07
0
0
Predloženi budžet BiH nije po dogovoru fiskalnog savjeta
0
Predloženi budžet BiH nije po dogovoru fiskalnog savjeta
Ministarstvo finansija RS-a saopćilo je danas da Predloženi budžet institucija BiH nije u skladu s predloženim okvirom dogovorenim na sjednici Fiskalnog savjeta BiH u novembru prošle godine.
Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine usvojila je jučer Prijednog budžeta institucija BiH od 1.055 miliona KM, bez ino duga.

Ministarstvo finansija RS-a podsjeća da je na sjednici Fiskalnog savjeta, održanoj 6. novembra prošle godine, dogovoreno da okvir budžeta institucija BiH za 2009. godinu bude veći za 12 posto, u odnosu na budžet institucija BiH za 2008. godinu, što iznosi 1.035,3 miliona KM, bez ino duga, te da prihodi od indirektnih poreza budu povećani za osam posto u odnosu na prethodnu godinu.

- Taj dogovoreni okvir nije ispoštovan, jer je Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine usvojila okvir budžeta institucija za 2009. godinu u iznosu od 1.055 miliona KM, što predstavlja povećanje od 14 posto u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u saopćenju.

Dodaje se i da je stav Vlade RS-a da predloženi okvir budžeta institucija BiH za 2009. godinu može da iznosi 1.035,3 miliona KM, kao što je i dogovoreno na sjednici Fiskalnog savjeta BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: