Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Umanjivanje poreza na dobit onima koji doniraju za kulturu" je lijepo upakovano izbjegavanje plaćanje poreza velikih "stranačkih" preduzeća, ili pod donacijom za "kulturu" misle na donaciju "stranci", generalno to je kulturan način da švercersko-politička preduzeća daju manje novca državi. Mandovi su to ...
@ Anonimus. Nisi baš upravu, i to je moguće. Na zapadu, bar u Njemačkoj ako doniraš ili kako oni kažu Spenden, imaš pravo da odbiješ jedan dio od poreza. Tako recimo ja doniram za nezbrinutu djecu 600€ godišnje, a od toga mi vrate 400€ od poreza.
predloziti ukidanje porez na dobitke od kladionickih listica, tako je bilo prije 10 godina.... kladjenje = kultura = logicno
Divno je to samo što nemate definisano ni šta je kultura. To je sad po onoj odoka definicji sve ono GDJE SE PERU PARE. Pa da im umanjiš još i porez :))
Ovi što sjede na slici, u bivšoj državi ni u mjesnoj zajednici ne bi imali stolice prema stepenu škole i stručnom znanju a po radu većina bi bili iza rešetaka davno.
izrabljivanje se mora zaustaviti a ne stimulisati pljačkaše popustima na korupciju. extra dobiti zasnovane na prosječnoj težačkoj plaći crkavici koja ni samo jednoj osobi ne može obezbjediti održanje proste egzistencije (a kamo li porodici i naciji) nije dobit nego surova pljačka zasnovana na ucjeni ljudi, te bi morala biti oporezovana najmanje sve do ostatka dobiti adekvatno bankarskoj kamatnoj stopi na kapitalne pozajmice, pa koliko god da bi porezna stopa bila visoka.
najdosadnije utakmice danas
Ova plavuša na slici ko da je dvoguzu razlila s ovim čorom :)
Znaci nece vise biti pranje novca vec kulturno doniranje, predlazem da se prati od danasnjeg dana koliko ce se formirati novi raznih ,,kulturni udruzenja,,
jel ono lukaku uci dovu poslije utakmice
Kulturno izvlačenje love.
Koja stara đoga. Fuj, zemljo otvori se.
Fino. Bas fino. Vidi kome je ova,,alkoholicarka,,ministrica ,,Scepe Kepeca,,od Gusinja izbacila,,ove ikserice,,od nogu. Jadna je i jadnija i od samog,,Scepe keoeca,,omiljenog,,potrcka,,El Baketa.
Nije valjda da je neko citao vise od naslova ?
Znaci minic je cent u prvom redu
Ubi Belgija sa 3:0 Panamu