{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predložena rezolucija o suzbijanju nasilja među djecom i mladima

F
7.2.2008. u 12:30
0
0
Predložena rezolucija o suzbijanju nasilja među djecom i mladima
0
Predložena rezolucija o suzbijanju nasilja među djecom i mladima
Na današnjoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta u Sarajevu, u terminu rezerviranom za delegatska pitanja i inicijative, delegat hrvatskog naroda Lidija Bradara predložila je da se Dom u toku ovog zasjedanja izjasni o rezoluciji koja se odnosi na postupanje u slučaju nasilja među djecom i mladima.
U prijedlogu njene rezolucije između ostalog stoji potreba brze saradnje svih nadležnih tijela i drugih činilaca koji mogu učestvovati u sprječavanju, otkrivanju i suzbijanju nasilja među djecom i mladima.

Potrebno je izraditi posebne planove postupanja u slučaju nasilja među djecom i mladima, uvažavajući posebnost pojedinih sredina, naglasila je također u predloženom dokumentu Lidija Bradara.

Ona je ovu rezoluciju predložila potaknuta jučerašnjom smrću maloljetnog mladića u Sarajevu koji je napadnut u tramvaju. Među napadačima je također bio maloljetnik.

Podsjetivši da ovo nije jedini slučaj maloljetničkog nasilja u posljednje vrijeme, Bradara je kazala da se ta pojava sve više širi i da društvo mora adekvatno odgovoriti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: