|

Predložena mjera pritvora za trojicu uhapšenih u akciji "Povratnik"

Predložena mjera pritvora za trojicu uhapšenih u akciji "Povratnik"
5
F
FENA
18.8.2017. u 13:13
5
komentara
5

dijeljenja
Predložena mjera pritvora za trojicu uhapšenih u akciji "Povratnik" Sud BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon ispitivanja osumnjičenih, prema Sudu BiH bit će upućen prijedlog za određivanje pritvora za tri osumnjičena uhapšena u akciji "Povratak".
Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi uhapšeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te ponovo počiniti kazneno djelo ili završiti započeto. Pritvor će biti predložen za osumnjičene: Aleksu Krndija, rođen 1962. u Jajcu, nastanjen u Brčkom, Petra Krndija, rođen 1994. godine u Mrkonjić Gradu, nastanjen u Brčkom i Vojislava Žugića, rođen 1981. godine u Sarajevu, nastanjen u Brčkom.

Navedeni osumnjičeni, uhapšeni su u akciji provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH, a koja se odnosi na procesuiranje osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

Osumnjičeni su pod istragom, da su kao organizirana kriminalna grupa, sudjelovali u međunarodnom krijumčarenju opojnih droga, koja je najčešće iz Srbije, krijumčarena na područje BiH, odnosno Brčko Distrikta BiH.

Tokom provedene istrage, pretresa i hapšenja, zaplijenjena je veća količina narkotika, dokaznih materijala, kao i novca za koji se sumnja do potiče od prodaje droge.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u tom predmetu, saopćeno je iz tog tužiteljstva.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...