BiH
10

Predložen pritvor za osam uhapšenih u akciji "Vog"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom Sudu Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora za osam osoba koje su uhapšene u akciji "Vog", potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Za Fuada Numanovića, Nihada Numanovića, Nijaza Numanovića, Ahmeda Halilovića, Harisa Bašalića, Rahmana Sulejmanija i Adisa Pašalića pritvor je zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti. Za Adnana Balićevca pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti.

U akciji kodnog naziva Vog pripadnici Federalne uprave policije na području Sarajeva uhapšeno je 11 osoba, od kojih su tri puštene na slobodu.

Uhapšene osobe se sumnjiče za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Tokom pretresa je pronađena i oduzeta određena količina novca, vatrenog oružja, droge, više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica i drugih predmeta koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima.