|

Predložen pritvor za državljanina Turske zbog pranje novca

Predložen pritvor za državljanina Turske zbog pranje novca
0
F
FENA
31.12.2011. u 16:37
0
komentara
0

dijeljenja
Predložen pritvor za državljanina Turske zbog pranje novca
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, uputilo je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje pritvora za Kocak Alija (1972.) osumnjičenog da je počinio kazneno djelo pranja novca iz članka 209. KZ BiH.
Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju Tužilaštvo BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osobu:

Kocak Ali, rođen 18.08.1972. godine u Beyzehir, Turska, državljanin Turske.

Osumnjičeni je lišen slobode u koordiniranoj akciji policijskih djelatnika SIPA-e i MUP-a Kantona Sarajevo. Za ovim osumnjičenim raspisana je međunarodna tjeralica Interpola, raspisana od Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Osumnjičeni Kocak Ali pod istragom je Tužilaštvo BiH, a osumnjičen je da je u BiH počinio kazneno djelo pranja novca, na način da je u BiH kupovao poslovne objekte i poduzeća, a postoji sumnja u legalnost novca kojim je kupovina izvršena.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je iz razloga opisanih u članku 132. KZ BiH, a zbog činjenice da osumnjičeni nije državljanin BiH, te bi boravkom na slobodi postojala opasnost da napusti BiH, te postane nedostupan pravosudnim organima Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo BiH uputilo je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora, te nastavlja sa istragom u ovom predmetu, sa ciljem potpunog rasvjetljavanja počinjenih kaznenih djela, koja se osumnjičenom stavljaju na teret, saopćeno je iz Tužilaštvo BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.