{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predložen pritvor za 13 osoba

F
3.9.2009. u 14:25
0
1
Predložen pritvor za 13 osoba
0
Predložen pritvor za 13 osoba
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za 13 osoba koje su osumnjičene za krivično djelo organiziranog kriminala, u vezi s krivičnim djelom neovlaštenog prometa drogama i drugim krivičnim djelima koja su propisana krivičnim zakonima Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.
Riječ je o 13 osoba koje su 1. septembra uhapšene u obimnoj akciji koju je, po nalogu Tužilaštva BiH, provodila Jedinica za posebne istrage MUP-a RS-a u saradnji s MUP-om Kantona Sarajevo i drugim policijskim agencijama u BiH u sklopu zajedničke istrage sa Specijalnim tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala Republike Srbije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Republike Srbije, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Pritvor u trajanju od 30 dana tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH je zatražio za Bojana (Todor) Cvijana, rođen 1976. u Sarajevu; Davora (Nenad) Mandića, rođen 1974. u Sarajevu; Muhameda Ramića Aciku, rođen 1973. u Sarajevu; Marka (Milan) Krajišnika zvanog Veliki, rođen 1978. u Kaknju; Admira (Rasim) Hodžića zvanog Atko, rođen 1977. u Sarajevu; Vladana (Mihajlo) Parađinu, rođen 1977. u Sarajevu; Davora (Mikoš) Dabića Dabu, rođen 1976. u Sarajevu; Sašu (Lekso) Vladačića zvanog Patika, rođen 1971. u Foči; Vladimira (Vidak) Taušana zvanog Šota, rođen 1977. u Sarajevu; Dragana (Rade) Jevtovića zvanog Kasper, rođen 1977. u Kasindolu; Marka (Radojka) Božičkovića zvanog Hari, rođen 1970.; Ljubiše (Miodrag) Lalovića zvanog Kec, rođen 1976. u Sarajevu i Blaška (Milovan) Furtule zvanog ’Blaško’ i ’Fuđi, rođen 1980. godine u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: