|

Predložen pritvor za 12 osumnjičenih za zločine u Prijedoru

Predložen pritvor za 12 osumnjičenih za zločine u Prijedoru
0
F
FENA
18.11.2014. u 17:38
0
komentara
0

dijeljenja
Predložen pritvor za 12 osumnjičenih za zločine u Prijedoru Foto: Arhiv/Klix.ba
Tužilaštvo BiH je sudiji za prethodni postupak Suda BiH uputilo prijedlog za određivanje mjere pritvora za 12 osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su tokom 1992. godine na području Prijedora počinili ratne zločine protiv čovječnosti nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti na tom području.
Pritvor je predložen za Milunić Dušana zv. Bizon“ Stojnić Radomira zv. Grom, Četić Radovana zv. Rade, Stojnić Zorana, Grbić Željka zv. Mali Cule, Zorić Ilije, Milunić Zorana, Grujičić Boška, Grujčić Rade, Grujčić Uroša, Grbić Rajka zv. Patak i Gnjatović Rajka zv. Aćim.

Određivanje mjere pritvora predloženo je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog načina izvršenja krivičnog djela kojim je izazvana velika uznemirenost građana i javnosti.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela zločini protiv čovječnosti.

Postupajući tužilac, nakon što je ispitao osumnjičene, zbog navedenih razloga uputio je nadležnom Sudu prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Odluku o prijedlogu za pritvor donijet će Sud BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.