Udruženje inžinjera LIMES
0

Predlažemo privatizaciju države!

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Politizacija najvećeg projekta u novijoj istoriji BiH samo je nova potvrda učmalosti naših političara koji devalviraju i rasturaju struku, srozavaju svaki civilizacijski napredak. Vijest kako "hrvatski ministri" opstruiraju rad Vlade FBiH zbog trase koridora 5c najkatastrofalnija je vijest koji su iznjedrili "vitalni nacionalni interesi", također u novijoj istoriji BiH. I lingvistička konstrukcija "hrvatski ministri u BiH" sama po sebi je dokaz morbidnosti sistema i uređenja u kojem živimo.

Dok nebriga za čovjeka i njegova obespravljenost rastu proporcionalno s rastom broja ubica na bosanskohercegovačkim ulicama, razotkrivenih privilegiranih drogiranih i podobnih političara i političkih konkubina koji dodatno kontaminiraju naše društvo koje je svedeno na puko preživljavanje i u kojem su sve civilizacijske vrijednosti izgubile bitku, ovu državu sotone vode u nihilizam. Bosna i Hercegovina nema dovoljno kapaciteta koji će je voditi u korak s vremenom a i ono malo što ih ima uništava ovaj degradirajući ambijent.

Ortodoksne podjele umjesto da se brišu, produbljuju se. Struku i nauku nadvladavaju vitalni nacionalni interesi iza kojih se kriju malverzacije, pljačke, individualni interesi i što je još gore, inat i uobrazilja.

Udruženje inženjera LIMES poziva uposlenike Ministarstva prostornog uređenja da ustraju pred napadom mnogobrojnih tautologa čije interese je isuviše lako proniknuti, kao i da ispoštuju sve procedure i iscrpe sve moguće stručne aspekte gledanja opravdanosti izmještanja trase koridora 5c.

Molimo sve stranačke lidere u BiH da nas poštede nepotrebnih maskarada, koje su pogodne jedino da izazovu narodno (ne)zadovoljstvo nečim već preživjelim ili još gore da nas omađijavaju primitivnim pristupima problemu oko izgradnje koridora 5C koji je i mjera opstanka ove države.

Također upozoravamo sve političke getoizirane skupine koje stranačke-entitetske interese stavljaju ispred državnih da to prestanu. Za građane ove države bitnija je država nego entiteti. Za razliku od Vas političara mi ne možemo putovati, usavršavati se, učestvovati na svjetskim strukovnim forumima, konferencijama, bitnim za BiH.

S napomenom da razmišljanje, analiziranje, kreativnost nisu čovjekove neprirodne radnje već predstavljaju ono što vi prevaziđeni političari nemate kapaciteta shvatiti a to je normalno disanje inteligencije i nauke koja je u čovjeku privremeno i koju treba iskoristiti a ne sputavati, ostaje jedino da predložimo privatizaciju države.