{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predizborni skup u Modriči: SDP BiH je potpuno ista partija i u FBiH i RS

F
23.9.2014. u 12:03
7
74
Predizborni skup u Modriči: SDP BiH je potpuno ista partija i u FBiH i RS
7
U Modriči je Socijaldemokratska partija (SDP) BiH održala predizborni skup na kome su predstavljeni kandidati ove partije iz izborne jedinice 2 za sve nivoe vlasti u Republici Srpskoj.


Na skupu je naglašeno kako je SDPBiH partija koja želi promjene u manjem bh. entitetu i kako je, konačno, došlo vrijeme da ova partija postane izvršni dio vlasti u RS.

"Ove izbore za glasove se borimo u novoj izbornoj jedinici, koja obuhvata područje Modriče. Radi se o novoj izbornoj jedinici, koja pred nas postavlja zadatak da imamo što više predstavnika u Narodnoj skupštini RS, kako bi ujedinjeni radili na stvaranju bolje BiH za sve", istaknuo je u svom govoru Amir Zahirović, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS iz ove izborne jedinice.Pristunima na skupu obratio se i Zekerijah Osmić, aktuelni ministar odbrane BiH i nosilac liste Brčko Distrikta za Parlamentarnu skupštinu BiH.

"SDPBiH će sigurno nakon izbora ostati najjača partija u BiH, a ova izborna jedinica je samo jedan od dokaza koliko je SDP tokom proteklih godina osnažio svoje prisustvo u većem bh. entitetu", dodao je Osmić.Mirsad Đapo, nosilac liste SDP BiH za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 2B, u svom izlaganju je naveo da će SDP sigurno, nakon ovih izbora, biti dio izvršne vlasti u RS.

"S promocijom svojih politika, u kojima ima mjesta za sve, SDP će sigurno biti dio vlasti u manjem bh. entitetu, a upravo radi toga predstavnici ove partije nikada neće dozvoliti crtanje novih karata BiH", rekao je Đapo.

Enes Suljkanović, kandidat SDPBiH za predsjednika i potpredsjednika RS, naglasio je kako je svoj protekli mandat proveo na terenu sa povratničkom populacijom, kojoj su više dosadila prazna obećanja."Nikada svoj rad nisam bazirao na praznim obećanjima, neću ni u budućnosti, a tako nešto nije radio ni SDP i njegovi predstavnici, koji su potpuno isti, bilo da dolaze iz Federacije BiH ili iz RS. Stoga i dalje moramo nastaviti raditi na ujedinjenu svih naroda u BiH", kazao je Suljkanović.

Na kraju skupa prisutnima se obratio generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić, koji je ponovo naglasio da se FBiH i RS nikako i nikada ne smiju gledati drugačije, upravo zato što dva entiteta čine jedinu domovinu koju imamo.

"Ova dva entiteta trebamo doživljavati kao spojene posude, jer samo tako imamo šansu da svi u BiH bolje živimo. Dosadašnju kampanju temeljimo na konkretnim projektima, koje smo završili i koji ostaju iza nas, a tako ćemo nastaviti i nakon ovih izbora", zaključio je Nikšić, saopćio Centar za informisanje SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: