{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predizborni dokument s 500.000 potpisa

F
1.6.2006. u 14:23
0
0
Predizborni dokument s 500.000 potpisa
0
Predizborni dokument s 500.000 potpisa
Građanski pokret za demokratiju GROZD pokrenuo je danas provođenje masovne peticije za podršku "Građanskoj platformi" koju su, prošle sedmice, usvojile koalicije nevladinih organizacija, sindikati, udruženja penzionera i poljoprivrednika, te mladi u BiH.
Peticija će biti pokrenuta u više od 40 gradova širom BiH a svoje potpise podrške GROZD-u i "Građanskoj platformi" građani će moći davati naredna tri mjeseca.

"Namjera GROZD-a je da do septembra prikupi najmanje 500 hiljada potpisa građana jer će s tolikim brojem potpisa GROZD i "Građanska platforma" postati najrelevantniji politički subjekt, odnosno najvažniji predizborni dokument", kazao je za Agenciju FENA glasnogovornik GROZD-a Adis Arapović.

On je istakao da, za sada, GROZD nema namjeru da postane politička partija, ali da ta mogućnost nije isključena.

"Ukoliko stranke ne prihvate našu inicijativu i ne prestanu se baviti politikantskim problemima te nastave zanemarivati glas građana i njihove potrebe, moguće je da svoje aktivnosti nastavimo kao politička stranka koja će tu biti i raditi isključivo u korist i za građane", kazao je Arapović.

"Građanska platforma" predstavlja listu od dvanaest zahtjeva građana BiH, upućenih političkim strankama od kojih se očekuje bavljenje te rješavanje upravo tih zahtjeva, kako u predizbornom, tako i u postizbornom periodu.

Neki od zahtjeva su da se od 2006. do 2010. osigura 150 hiljada novih radnih mjesta, minimalna penzija od 250 KM, kandidatura za članstvo u EU te da se udvostruče strana ulaganja u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: