{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predavanje njemačkog ministra u RCC-u

S
9.3.2009. u 08:40
0
0
Predavanje njemačkog ministra u RCC-u
0
Predavanje njemačkog ministra u RCC-u
Član njemačkog Bundestaga i državni ministar u Ministarstvu vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Gernot Erler, održat će predavanje o stabilnosti regionalne saradnje i putu ka EU, u prostorijama Sekretarijata Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) u Sarajevu, u utorak, 10. marta.
Predavanje pod nazivom "Stabilnost regionalne saradnje i put ka Evropskoj uniji“, nakon čega je predviđeno vrijeme za pitanja i odgovore, pružit će priliku predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine, političkima partijama, diplomatskim misijama, međunarodnim organizacijama, članovima akademske zajednice, nevladinim organizacijama i medijima da se upoznaju sa viđenjem regionalnih zbivanja sa stanovišta visokog njemačkog zvaničnika.

Sa iskustvom na polju istorije, slavenskih jezika i politike, kao i profesionalnim angažmanom u oblasti izdavaštva i akademskog života, ministar Erler je svoje političko djelovanje usredsredio na mirovnu i sigurnosnu politiku, Jugoistočnu Evropu i probleme na Balkanu, razoružanje i kontrolu oružja, razvoj Rusije, zemalja Saveza nezavisnih država (CIS) i Istočne Evrope, centralnoazijski i kaspijski region, te globalna pitanja kao zadatak Evropske unije i Ujedinjenih nacija.

Ministar Erler je, između ostalog, i predsjednik Udruženja Jugoistočne Evrope iz Minhena, specijalni savjetnik Međunarodne krizne grupe (ICG), predsjednik francusko-njemačkog Cercle Stratégique (grupe za razmatranje vanjske i sigurnosne politike) i član administrativnog odbora Deutsche Wellea u Bonu.

Ministar Erler će također održati i odvojeni sastanak sa generalnim sekretarom RCC-a Hidom Biščevićem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: