{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predaja akreditiva japanskog ambasadora

S
27.5.2008. u 13:30
0
0
Predaja akreditiva japanskog ambasadora
0
Predaja akreditiva japanskog ambasadora
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas akreditivna pisma Futao Motaia, novoimenovanog rezidentnog ambasadora Japana za BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Poželivši novoimenovanom ambasadoru dobrodošlicu i uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini, predsjedavajući Silajdžić je izrazio uvjerenje da će se bilateralni odnosi između dvije prijateljske zemlje još brže razvijati u različitim oblastima, a posebno na kulturnom i ekonomskom planu.

"Bosna iHercegovina ulazi u evroatlanske integracije ubrzano, jer 16. juna ćemo potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Sa NATO-om smo učinili takođe još jedan veoma važan korak i nadamo se, kao i do sada, podršci Vlade Japana na evroatlanskom putu", istakao je Silajdžić i dodao da naša zemlja sa svojim resursima, posebno turističkom privredom, može biti pouzdan partner investitorima i Vladi Japana, kako na bilateralnom, tako i multilateralnom planu.

Ambasador Futao Motai je, prilikom predaje akreditiva Njegovog Visočanstva, cara Japana, prenio predsjedavajućem Silajdžiću zadovoljstvo naroda i Vlade što se Bosna i Hercegovina izdigla iznad pepela i dostigla ovaj nivo razvoja, zbog čega će Japan i dalje maksimalno podržati našu zemlju u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i ponopravnom članstvu u NATO savez.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: