{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predaja akreditiva japanskog ambasadora

S
27.5.2008. u 13:30
0
0
Predaja akreditiva japanskog ambasadora
0
Predaja akreditiva japanskog ambasadora
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je danas akreditivna pisma Futao Motaia, novoimenovanog rezidentnog ambasadora Japana za BiH.
Poželivši novoimenovanom ambasadoru dobrodošlicu i uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini, predsjedavajući Silajdžić je izrazio uvjerenje da će se bilateralni odnosi između dvije prijateljske zemlje još brže razvijati u različitim oblastima, a posebno na kulturnom i ekonomskom planu.

"Bosna iHercegovina ulazi u evroatlanske integracije ubrzano, jer 16. juna ćemo potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Sa NATO-om smo učinili takođe još jedan veoma važan korak i nadamo se, kao i do sada, podršci Vlade Japana na evroatlanskom putu", istakao je Silajdžić i dodao da naša zemlja sa svojim resursima, posebno turističkom privredom, može biti pouzdan partner investitorima i Vladi Japana, kako na bilateralnom, tako i multilateralnom planu.

Ambasador Futao Motai je, prilikom predaje akreditiva Njegovog Visočanstva, cara Japana, prenio predsjedavajućem Silajdžiću zadovoljstvo naroda i Vlade što se Bosna i Hercegovina izdigla iznad pepela i dostigla ovaj nivo razvoja, zbog čega će Japan i dalje maksimalno podržati našu zemlju u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i ponopravnom članstvu u NATO savez.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: