O radu KCUS-a
7

Pred zastupnicima napokon izvještaji javnih ustanova u Kantonu Sarajevo

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Skupština Kantona Sarajevo danas bi napokon trebala razmatrati izvještaje o poslovanju javnih ustanova, među kojima su Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo.

Riječ je o nastavku sjednice koja je počela prije više od mjesec dana, a koja do danas nije završena. Pred kantonalnim zakonodavcima trebali bi se konačno naći izvještaji iz oblasti zdravstva i komunalne privrede za prošlu godinu.

Riječ je o izvještajima o finansijskom poslovanju KCUS-a, Opće bolnice, Psihijatrijske bolnice, Apoteka Sarajevo, Doma zdravlja KS, Zavoda za bolesti ovisnosti, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za medicinu rada, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata, Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a, Kamernog teatra '55, MESS-a, Muzeja Sarajeva, Centra za kulturu, Historijskog arhiva, Muzeja "Alija Izetbegović" te kantonalnih preduzeća Park, Rad, Pokop, Tržnice-pijace, Toplane i Sarajevogas.

Nakon završene 44. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo najavljeno je i održavanje 45. sjednice na čijem dnevnom redu se nalazi Informacija o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP GRAS d.o.o. Sarajevo za period od 17. augusta 2018. godine do 1. oktobra 2018. godine te Informacija Uprave KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo za period od 17. augusta 2018. godine do 1. oktobra 2018. godine s izvještajima o radu Skupštine i Nadzornog odbora preduzeća.

Zastupnici bi se trebali po hitnom postupku izjasniti i o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2018. godinu i prijedlogu odluke kojom se Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo daje saglasnost da može pristupiti potpisivanju ugovora imovinsko-pravne prirode.