{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pred vlasnicima kafana u Banjoj Luci novi propisi

S
Piše: D. T./Sarajevo-x.com
23.2.2012. u 22:29
0
22
Pred vlasnicima kafana u Banjoj Luci novi propisi
0
Pred vlasnicima kafana u Banjoj Luci novi propisi
Banja Luka (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Banjalučki ugostitelji nisu zadovoljni prijedlogom rješenja o ljetnjim i zimskim baštama, ni pripremom odluke gradske Uprave po kojoj se traži smanjenje vremena tolerancije za rad ugostiteljkih objekata sa 30 na 15 minuta.
Kako je portalu Sarajevo-x.com potvrđeno, zbog ovog problema u Administrativnoj službi grada Banja Luka uskoro će biti održan sastanak gdje će ugostitelji iznijeti razloge svog nezadovoljstva.

"Smatramo da se odluke od kojih zavisi naša egzistencija donose bez našeg znanja i zato smo zatražili sastanak", rekao nam je jedan od ugostitelja.

On je dodao da gradski oci žele potpuno identične bašte i još neke izmjene koje nisu logične.

"Želimo iznijeti svoje stavove u vezi sa baštama i tendama, koje bi prema novim propisima trebale biti iste. Na ovaj način grad će biti uniformisan. Također, ne možemo se pomiriti sa činjenicom da tolerancija nakon zatvaranja lokala bude samo 15 minuta, jer iz objekata ne želimo izbacivati goste", požalio se naš sagovornik.

Pored činjenice da Banja Luka želi biti evropski grad, turisti i prolaznici koji dolaze ili prođu kroz nju, nakon 23 sata gotovo da nemaju gdje da popiju kafu.

U to vrijeme u gradu na Vrbasu radi samo po neki noćni klub, benzinska pumpa, hoteli i moteli, a svi kafe barovi su zatvoreni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: