{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pred poslanicima izmjene Izbornog i Zakona o PDV-u, stara devizna štednja i državni budžet

F
23.3.2006. u 11:17
0
0
Pred poslanicima izmjene Izbornog i Zakona o PDV-u, stara devizna štednja i državni budžet
0
Pred poslanicima izmjene Izbornog i Zakona o PDV-u, stara devizna štednja i državni budžet
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu u prvom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.
Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o verifikaciji i izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje, sa izvještajem Komisije za finansije i budžet koja nije podržala principe predloženog zakona.

Na dnevnom redu je i nekoliko prijedloga izmjena i dopuna Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) – dva koja je predložilo Vijeće ministara i jedan poslanika Muhameda Moranjkića, sa izvještajem Komisije za finansije i budžet koja nije podržala principe predloženih zakona.

Poslanici bi trebali razmatrati i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o akcizama u BiH koje je predložio poslanik Mirsad Ćeman, kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja predlagača poslanika Muhameda Moranjkića, sa izvještajima Komisije za finansije i budžet.

Predviđeno je i razmatranje izvještaja Zajedničke komisije oba doma koja je postigla sporazum o identičnom tekstu Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2006. godinu i zakona o njegovom izvršenju.

Pred poslanicima bi se trebao naći i Izvještaj Komisije Kolegija o nastojanju za postizanje sporazuma o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona Bosne i Hercegovine o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera, kao i o Izvještaju Ustavno-pravne komisije o Prijedlogu okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH, predlagača poslanika Momčila Novakovića.

Imenovanje članova Upravnog odbora Javnog radio-televizijskog servisa BiH i utvrđivanje trajanja njihovog mandata jedna je od tačaka dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: