Povratak ljeta
107

Pred nama sunčana i topla sedmica, temperature do 30 stepeni

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Pred nama je jedna lijepa, sunčana i topla sedmica sa malo hladnijim jutrima popraćenim izmaglicom i maglom, posebno u dolinama, dok će se temperatura dizati do 30 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano, a slični uslovi nastavit će se tokom dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28, na jugu zemlje od 28 do 32 stepeni. U Sarajevu će biti sunčano, a najviša dnevna temperatura zraka bit će oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U ponedjeljak u zemlji će biti pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°, na jugu zemlje od 14 do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29, na jugu zemlje do 31 stepeni.

U utorak također pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle koja je najizglednija u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 31 stepeni.

U srijedu će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14, na jugu zemlje od 14 do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 31 stepeni.

U četvrtak opet lijepo vrijeme. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14, na jugu zemlje od 15 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepeni.