Dan nezavisnosti BiH
6.4k

Praznično jutro u Sarajevu: Hiljade zastava BiH, sunčano vrijeme i puste ulice

Piše: S.H.P.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Građani Bosne i Hercegovine danas obilježavaju 1. mart, jedan od najznačajnijih datuma u historiji Bosni i Hercegovini. Tim povodom ovog se sunčanog jutra vijore hiljade državnih zastava na ulicama glavnog grada BiH

Zastave su istaknute na zgradama institucija, na privatnim objektima, iznad ulica, saobraćajnica i pješačkih zona.

Fotoreporter portala Klix.ba prošetao je rano jutros ulicama grada i zabilježio atmosferu koja vlada glavnim gradom Bosne i Hercegovine. Sunčano, ali hladno vrijeme, puste ulice i hiljade zastavica BiH su prizori koji su se mogli primjetiti na sarajevskim ulicama.

Državne zastave su prije dva dana na ulice postavili radnici preduzeća "Park". Postavljeno je više od dva kilometra konopaca na kojima je nanizano više od hiljadu komada malih državnih zastava.

Zastave su postavljene i na stubovima javne rasvjete koje se nalaze uz glavnu gradsku saobraćajnicu, od ulice Maršala Tita, do Stupa i nazad do Vijećnice. Posebna pažnja je posvećena Vijećnici i gdje je postavljeno najviše zastava.

Danas je u Federaciji BiH neradni dan koji će mnogi iskoristiti za odmor u gradu ili izlet na neku od destinacija u BiH ili susjednih zemalja.