{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prazan cepelin nastavio kretanje prema Crnoj Gori

F
8.5.2011. u 15:19
0
43
Prazan cepelin nastavio kretanje prema Crnoj Gori
0
Prazan cepelin nastavio kretanje prema Crnoj Gori
Foto: Ilustracija
Prazan cepelin koji je sinoć iz Austrije ušao u hrvatski zračni prostor i nekontrolirano nastavio letjeti u smjeru jugoistoka nije, kako se pretpostavljalo, pao na banjalučkom području, već je nastavio kretanje.
U Civilnoj zaštiti RS-a imaju podatke da je cepelin iz vazdušnog prostora Republike Srpske i BiH nastavio dalje kretanje prema Crnoj Gori.

Načelnik Odjeljenja za obuku, međunarodnu saradnju i informisanje u Upravi civilne zaštite Dragan Štark nema tačne informacije gdje se sada nalazi cepelin koji je tokom protekle noći napustio zračni prostor Srbije i nastavio dalje kretanje prema Crnoj Gori.

Nije poznato ni da li se srušio.

Hrvatska Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) prethodno je saopćila da su u subotu primili informaciju od OC HRZ-a da je iz Republike Austrije u hrvatski zračni prostor ušao cepelin (10x40 metara) te da se nekontrolirano kreće na visini od oko 14.000 metara, brzinom od oko 37 kilometara, u smjeru jugoistoka.

Oko 20,30 sati cepelin je napustio hrvatski zračni prostor i ušao u područje BiH.

Po njihovoj informaciji, posljednja lokacija cepelina bila u 20,18 sati, oko 20 kilometara južno od Okučana (područje Banja Luke) kada je smanjivao visinu istodobno povećavajući brzinu pa je bila pretpostavka da je pao negdje na području Banja Luke.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: