BiH
110

Pravda za Nejlu: Veliki broj Brčaka izašao na proteste zbog nemara ljekara

Klix.ba
Foto: Otisak.ba
Foto: Otisak.ba
Veliki broj Brčaka izašao je danas na proteste koji su održani pod sloganom "Pravda za Nejlu", trogodišnju djevojčicu koja je umrla prije nekoliko dana, prema svemu sudeći zbog nemara jednog od ljekara u ovome gradu.

Protesti su krenuli sa Trga pravde. Kolona sa transparentima se kretala prema Trgu mladih, gdje su se mirnim protestima pridružili Elvis, Zada i Ensar Bajrić, roditelji i brat umrle djevojčice. Nakon toga kolona je prošla pored Gradske vijećnice u kojoj sjede gradonačelnik i njegov zamjenik, piše portal Otisak.

Prilikom dolaska pred kapiju Opće bolnice policija je kazala da se u krug ne može ući. Tada je majka djevojčice sa više osoba odgurnula policajce i krenula ka zgradi bolnice, zatraživši da izađu odgovorni za smrt njene kćerke i pogledaju je u oči.

"Dva dana su mi svjesno ubijali dijete, a ja sam gledala i uzalud tražila pomoć. Niko ništa nije htio poduzeti. Tražim pravdu za svoje djete kako bih mirno spavala u ovoj zemlji", kazala je Zada Bajrić.

Revolt okupljenih građana izazvalo je pojavljivanje, na jednom od prozora, uposlenika bolnice kada su počeli povici "ubice, ubice". Okupljeni su istakli da su došli podržati roditelje male Nejle, te jer žele spriječiti nemarnost u zdravstvu Distrikta.

Oni su zatražili ostavku šefice Vladinog odjela za zdravstvo Anđe Nikolić, direktora JZU u Brčkom Nihada Šibonjića, te njegovog zamjenika Dušana Stokića. Također, tražili su i suspenziju pedijatrice Ferhate Šećerbegović do okončanja istrage.