|

Pravda za Davida pozvala Dodika da ispuni obećanje

Pravda za Davida pozvala Dodika da ispuni obećanje
8
F
FENA
8.11.2019. u 12:11
6
komentara
8

dijeljenja
Pravda za Davida pozvala Dodika da ispuni obećanje Prvi skup na Trgu Krajine
Iz "Pravde za Davida" uputili su dopis članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, pozivajući ga da ispuni dva puta dato javno obećanje o izbacivanju tužioca iz njihovih kancelarija.
U saopćenju podsjećaju Dodika da je 27. decembra 2018. godine dao izjavu za medije, a u vezi sa radom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva u predmetu ubistva Davida Dragičevića.

"Tom prilikom ste izrekli javno obećanje da ćete lično pozvati građane da zajedno sa njima "izbacite" tužioce iz njihovih kancelarija ukoliko u roku od mjesec do dva od izrečenog obećanja, ne bude pomaka u istrazi. Naglasili ste kako je sramna činjenica da do tada, porodici i široj zainteresovanoj javnosti, nisu dati nikakvi odgovori, te da isto ne treba da radite Vi već tužioci, koji ne rade svoj posao a primaju platu", rekao je on.

Od tog javno izrečenog obećanja, kako dodaju u saopćenju, prošlo je ne mjesec ili dva (rok koji je Dodik dao Okružnom javnom tužilaštvu) već nepunih 11 mjeseci.

Navode i da je Dodik prije dva dana potvrdio obećanje izrečeno prije 11 mjeseci.

Podsjećaju da se u petak 15. novembra navršava se tačno 600 dana okupljanja neformalne grupe građana "Pravda za Davida" koji traže samo jedno - otkrivanje pune istine o ubistvu Davida Dragičevića i procesuiranje odgovornih.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...