{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Poznato je da je Komšić frustriran Srbijom"

S
22.5.2009. u 14:15
0
70
"Poznato je da je Komšić frustriran Srbijom"
0
"Poznato je da je Komšić frustriran Srbijom"
Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić smatra da zahtjev člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da Tužilaštvo BiH pokrene istragu i raspiše međunarodnu potjernicu za bivšim zvaničnicima SRJ - Dobricom Ćosićem i Zoranom Lilićem stvara veoma negativan ambijent u odnosima BiH i Srbije i najdirektniji je politički udar i uticaj na pravosuđe.
Ivanić je rekao Srni da je Komšićev zahtjev najdirektniji primjer političke zloupotrebe pravosuđa BiH.

"Komšić je već godinama poznat kao osoba koja je frustrirana Srbijom. Kada je bio ambasador (u Beogradu), umjesto da je radio na zbližavanju sa Srbijom - on je svađao BiH i Srbiju", rekao je Ivanić i dodao da Komšić to radi "cijeli svoj mandat i na takav način stvara vrlo negativan ambijent u odnosima dvije zemlje".

Ivanić je istakao da Komšić, kao član Predsjedništva BiH, nije otišao u Srbiju i nije u Sarajevu htio da primi ministra inostranih poslova Srbije (Vuka Jeremića).

"Dakle, riječ je o njegovoj dramatičnoj ličnoj frustraciji i zloupotrebi funkcije koju obavlja. On može nekog da voli ili ne, ali je njegova obaveza da kao član Predsjedništva poštuje susjedne zemlje", rekao je Ivanić.

On je ocijenio da je trenutak u kome je Komšić zatražio raspisivanje potjernice za Lilićem i Ćosićem - "katastrofalan".

"Američki potpredsjednik Džozef Bajden došao je sa željom da se odnosi u regionu smire. On je u parlamentu BiH govorio o Srbiji sa osnovnom željom da se naprave dobri odnosi, a ova Komšićeva izjava, odnosno njegova zloupotreba položaja, došla je u trenutku kada mu, sasvim je sigurno, niko neće aplaudirati za ovo što je uradio. Obiće mu se o glavu, pogotovo dan ili dva nakon što je otišao Bajden koji je došao da smiri prilike na Balkanu", smatra Ivanić.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je zahtjev Tužilaštvu BiH za pokretanje krivičnog postupka i raspisivanje međunarodne Interpolove potjernice za bivšim predsjednicima SRJ Dobricom Ćosićem i Zoranom Lilićem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: