Policijska akcija
168

Poznata imena uhapšenih zbog nezakonite sječe šume u Konjicu

Klix.ba
Među uhapšenima u policijskoj akciji koja je jutros sprovedena na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog nezakonite sječe šume u Konjicu su Ermin Mujkić, vlasnik firme za preradu drveta "Balkanika d.o.o." iz Konjica i Esad Pačariz, uposlenik službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina pri Općini Konjic, nezvanično saznaje Klix.ba

Ovoj akciji je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva Kantona Sarajevo. Po njihovom nalogu pripadnici MUP-a KS i MUP-a HNK vršili su jutros pretrese na više lokacija u Sarajevu i Konjicu, a zbog sumnje da su organizirali i vršili nezakonitu sječu državne i privatne šume uhapšeno je 18 osoba.

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić ranije je kazala za Klix.ba da su među uhapšenima i dva policijska službenika, za koje se sumnja da su im omogućavali nesmetan transport nezakonito posjećenog drveta.

Oni se terete za više krivičnih djela: udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zlupotrebu položaja, krivotvorenje isprave, šumsku krađu i nedozvoljenu trgovinu.