Poznata imena uhapšenih u akciji "Kasa 2": Svi priznali krivicu

Klix.ba
15.4.2019. u 11:44
22
28
Poznata imena uhapšenih u akciji "Kasa 2": Svi priznali krivicu
22
Poznata imena uhapšenih u akciji "Kasa 2": Svi priznali krivicu Foto: H. M./Klix.ba
Sedam osoba uhapšenih u akciji "Kasa 2" na području Istočnog Sarajeva priznalo je krivicu za utaju poreza i doprinosa, kompjutersku prevaru i nezakonito postupanje u privrednom poslovanju.
Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio glasnogovornik Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Neven Kramer.

On je kazao da se istraga u ovom predmetu nastavlja te da će u narednom periodu biti saslušani ostali svjedoci, dok su osumnjičeni nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su Zorica Jovančić, Predrag Obućina, Njegoš Ćulum, Svanimir i Miljana Kreštalica, Dušanka Pejović i Zoran Obućina.

Istražitelji su izuzeli dokumentaciju iz objekata Cafe Bar Pegi Jahorina, Restoran Toplik, Restoran Bob, Vila Bela Jahorina te Računovdstveni servis Pejović Pale na Jahorini i Palama.

Tokom dosadašnjeg dijela predmeta "Kasa" izvršeni su brojni pretresi prilikom kojih je oduzeta dokumentacija, što će biti korišteno za dokazivanje krivičnih djela.

Hapšenja i pretresi su izvršeni na području Istočnog Sarajeva, postupajući po naredbama Osnovnog suda u Sokocu i Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: