BiH
0

Poznata imena na Otvorenom univerzitetu u SARTR-u

Klix.ba
Od 6. do 8. decembra 2013. prostori SARTR-a (Gabelina 16) će biti pretvoreni u “Otvoreni univerzitet”. Otvoreni univerzitet počinje s radom 6. decembra u 16 sati radionicom za mlade, a zvanično će biti otvoren u 19 sati okruglim stolom posvećenom trenutnoj krizi Evropske unije.
"Namjera nam je otvoriti teme rijetko prisutne u našem društvu, uključujući odnos centra i periferije u Europskoj uniji i njenom susjedstvu, feminizam i pitanje emancipacije, globalne proteste i njihov utjecaj na naše društvo, odnos religije i demokratije kao i posljedice društvene, političke i ekonomske ”tranzicije”. Na radionicama za studente i srednjoškolce predavači “Otvorenog univerziteta” će govoriti o toleranciji, aktivizmu, evropskim integracijama i suočavanju sa prošlošću.

Učesnici prvog “Otvorenog univerziteta” u Sarajevu su Gil Anidjar, Boris Buden, Mitja Velikonja, Asim Mujkić, Jasmina Husanović, Nermina Mujagić, Zilka Spahić-Šiljak, Srećko Horvat, Brano Jakubović, Zlatan Delić, Alma Mašić, Selma Spahić, Emir Imamović, Srđan Puhalo, Dino Abazović, Igor Štiks, Ivan Ergić i Nidžara Ahmetašević.

Ulaz na sva predavanja “Otvorenog univerziteta” je besplatan.

Svi događaji će biti dostupni i na online platformama partnerskih organizacija.