{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poziv za dodjelu koncesije za "Crni Guber"

S
7.9.2011. u 19:44
0
3
Poziv za dodjelu koncesije za "Crni Guber"
0
Poziv  za dodjelu koncesije za "Crni Guber"
Crni Guber
Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je odluku o uslovima za raspisivanje javnog poziva za dodjelu koncesije za korišćenje 80 odsto kapaciteta izvorišta mineralne vode "Veliki/Crni Guber" u opštini Srebrenica.
Prema Studiji ekonomske opravdanosti za dodjelu koncesije za korišćenje 80 odsto kapaciteta izvorišta mineralne vode "Veliki/Crni Guber" u opštini Srebrenica, procijenjena vrijednost investicije je 21.125.000 KM, očekivani godišnji bruto prihod je 105.960.960 KM, a eksploatisana mineralna sirovina koristiće se za flaširanje i dalju prodaju.

Koncesija se dodjeljuje na period do 30 godina, računajući od dana potpisivanja Ugovora o koncesiji, a u rok koncesije uključuje se vrijeme potrebno za obavljanje pripremnih radnji i obezbjeđenja investicije, navodi se u obrazloženju ove odluke.

Koncesiona naknada utvrđuje se kao jednokratna naknada za pravo korišćenja mineralne sirovine u iznosu od 953.648,64 KM i naknada za korišćenje mineralne sirovine u iznosu od 4 odsto od godišnjeg bruto prihoda.

Pravo učešća po javnom pozivu imaju sva pravna lica u skladu sa Zakonom o koncesijama, koja ispunjavaju uslove da su registrovana kod nadležnog suda ili u drugom odgovarajućem registru.

Bilansne rezerve mineralne vode na izvorištu "Veliki/Crni Guber", na lokalitetu iz tačke 1 ove odluke iznose od 0,84 litara u sekundi do 1,20 litara u sekundi.

Izvorište "Veliki/Crni Guber" nalazi se u središnjem dijelu planine Kvarac na oko 600 metara nadmorske visine.

Vlada RS usvojila je ovu Odluku na sjednici održanoj 1.septembra u Banja Luci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: