Poziv Tužilaštvu i Sudu BiH na hitno zatvaranje kriminalaca

F
FENA
12.11.2009. u 10:49
0
1
Poziv Tužilaštvu i Sudu BiH na hitno zatvaranje kriminalaca
0
Poziv Tužilaštvu i Sudu BiH na hitno zatvaranje kriminalaca
Udruženje "Front" pozvalo je danas Tužilaštvo i Sud BiH da ažuriraju svoje djelovanje da bi na vrijeme, rješavajući procese i zatvarajući kriminalce poput "Milorada Dodika i njemu slične, poboljšali ličnu sigurnost novinara i ostalih boraca protiv organiziranih kriminalnih grupa kao što su Vijeće ministara BiH, Vlada RS-a i Vlada Federacije BiH".
Ovo je navedeno u saopćenju Udruženja "Front" povodom prijetnji smrću uredniku magazina "60 minuta" Bakiru Hadžiomeroviću.

Posljednje prijetnje smrću Bakiru Hadžiomeroviću samo su dokaz istinitosti svega iznesenoga u emisiji koju uređuje i vodi, ali isto tako i dokaz panike u redovima kriminalaca i njihovih vođa, smatraju u Udruženju.

"S obzirom na dosadašnju praksu obračuna Milorada Dodika i njegove bande s neistomišljenicima, gdje su isti nestajali preko noći u insceniranim ubistvima, potrebno je hitno privesti kraju sve istražne radnje i konačno uhapsiti ovog, ali i ostale kriminalce u BiH, te im suditi za njihove pljačke i ubistva", saopćeno je.

Upozoravaju da ukoliko Sud i Tužilaštvo BiH hitno ne urade nešto o ovom pitanju, može se očekivati da se ovakve prijetnje počnu provoditi u djelo i to pod pokroviteljstvom najviših predstavnika mafijaške vlasti u BiH.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: