{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poziv Sarajevu da se priključi projektu "Grad po mjeri djeteta"

F
10.4.2008. u 15:10
0
0
Poziv Sarajevu da se priključi projektu "Grad po mjeri djeteta"
0
Poziv Sarajevu da se priključi projektu "Grad po mjeri djeteta"
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnice nevladine organizacije "Naša djeca" Zehru Selman i Ladislavu Hamzić koje su pozvale Grad Sarajevo da se priključi projektu "Grad po mjeri djeteta".
Prema njihovim riječima ovaj projekt ima za cilj uspostaviti trajne strukture u lokalnoj vlasti koje će raditi na praćenju stanja prava djece u općini ili gradu, raditi na izradi akcionog plana za djecu, te raditi na praćenju realizacije ciljeva postavljenih u akcionom planu i o tome informirati javnost, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Izgradnja grada po mjeri djeteta postiže se održavanjem partnerstva s djecom, poštivanjem njihovog mišljenja te zajednički rad s njima putem koordinacionih timova.

Projekt se realizira pod pokroviteljstvom UNICEF-a i njeguje temeljne principe Konvencije o pravima djeteta, a do sada se u njega uključilo pet gradova iz BiH.

Gradonačelnica Borovac dala je punu podršku ovom projektu ocijenivši ga vrlo značajnim budući da može doprinijeti boljem statusu djece.

Borovac je obećala da će o pozivu za uključenje u projekt informirati Gradsko vijeće Grada Sarajeva i općine u sastavu Grada da bi se donijela odluka o pristupanju na nivou grada, a u koju bi bile uključene i gradske općine.

Na današnjem prijemu razgovarano je i o aktivnostima na obilježavanju 15. maja, Međunarodnog dana porodice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: