{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poziv Sarajevu da se priključi projektu "Grad po mjeri djeteta"

F
10.4.2008. u 15:10
0
0
Poziv Sarajevu da se priključi projektu "Grad po mjeri djeteta"
0
Poziv Sarajevu da se priključi projektu "Grad po mjeri djeteta"
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnice nevladine organizacije "Naša djeca" Zehru Selman i Ladislavu Hamzić koje su pozvale Grad Sarajevo da se priključi projektu "Grad po mjeri djeteta".
Prema njihovim riječima ovaj projekt ima za cilj uspostaviti trajne strukture u lokalnoj vlasti koje će raditi na praćenju stanja prava djece u općini ili gradu, raditi na izradi akcionog plana za djecu, te raditi na praćenju realizacije ciljeva postavljenih u akcionom planu i o tome informirati javnost, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Izgradnja grada po mjeri djeteta postiže se održavanjem partnerstva s djecom, poštivanjem njihovog mišljenja te zajednički rad s njima putem koordinacionih timova.

Projekt se realizira pod pokroviteljstvom UNICEF-a i njeguje temeljne principe Konvencije o pravima djeteta, a do sada se u njega uključilo pet gradova iz BiH.

Gradonačelnica Borovac dala je punu podršku ovom projektu ocijenivši ga vrlo značajnim budući da može doprinijeti boljem statusu djece.

Borovac je obećala da će o pozivu za uključenje u projekt informirati Gradsko vijeće Grada Sarajeva i općine u sastavu Grada da bi se donijela odluka o pristupanju na nivou grada, a u koju bi bile uključene i gradske općine.

Na današnjem prijemu razgovarano je i o aktivnostima na obilježavanju 15. maja, Međunarodnog dana porodice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: