{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poziv rektorima na zaštitu od nacionalizma

u
usus.ba
18.12.2002. u 07:42
0
0
Poziv rektorima na zaštitu od nacionalizma
0
Poziv rektorima na zaštitu od nacionalizma
Unija studenata Univerziteta u Sarajevu (USUS) uputila je poziv Rektorima svih Univerziteta u BiH da stanu u zaštitu akademskih tekovina i univerzitetske tradicije. Povod za ovaj poziv je slučaj da se na razini BiH pojedine Univerzitete želi svrstati u kategoriju nacionalnih. Ovaj pokušaj međunarodne organizacije SUS-a BiH, nikada neće dozvoliti niti prihvatiti studenti Univerziteta u Sarajevu. Pozivamo predstavnike svih Univerziteta kao i države BiH da ovako što ne dozvole.
"Poštovani,
Unija studenata Univerziteta u Sarajevu, Unija studenata Univerziteta u Bihaću, Unija studenata Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru te Savez studenata federacije BiH su podigle oštro svoj glas protiv nacionalne podjele studenata u Bosni i Hercegovini. Shodno autonomiji Univrziteta te akademskom duhu koji treba da bude temelj rada ovih uglednih obrazovnih institucija, od Vas tražimo da zauzmete stav i ne dozvolite žrtvovanje Univerziteta i studenata u ime nečijih interesa koji vrše podjelu studenata i Univerziteta po nacionalnom ključu.
O TEMPUS 2 projektu smo Vas izvijestili u ranijem dopisu od 12.12.2002. godine te smatramo da je neophodno da i Vi stanete u zaštitu studentske populacije i zaštitite integritet Univerziteta.
S poštovanjem,
USUS."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: