BiH
0

Poziv mladima za učešće u projektu "Model Vijeća ministara BiH"

Vijeće Ministara
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u saradnji sa Integrisanim programom za mlade koji djeluje u okviru Volontera Ujedinjenih nacija i Razvojnim programom Ujedinjenih nacija pokreće projekat “Model Vijeća ministara BiH”.

“Model Vijeća ministara BiH” predstavlja autentičnu simulaciju rada Vijeća ministara BiH, te na taj način omogućava mladima da se upoznaju sa radom državnih institucija.

Simulacija će na najbolji način prikazati način donošenja odluka u Vijeću ministara i kao takva poslužiti mladima kao mehanizam za sticanje praktičnog iskustva. Pored simulacija, učesnici će imati priliku da dobiju dodatne treninge i informacije vezane za državu, njenu strukturu i politički sistem od relevantnih domaćih i stranih stručnjaka kao i predstavnika političkih partija i državnih struktura.

Kao nastavak sticanja praktičnog iskustva, projekat uključuje obuku i rad na specifičnim zadacima u različitim ministarstvima u okviru Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Najboljim kandidatima će biti omogućeno tromjesečno stažiranje u državnim ministarstvima.

Zainteresovani kandidati aplikacije uz priloženi CV sa naznakom “Za stažiranje” treba da proslijede na adresu: Vijeće ministara BiH, Kabinet premijera, Trg Bosne i Hercegovine 1, 7100 Sarajavo, ili na e-mail: [email protected], ili fax: +387 33 211 464.

Kandidati treba da budu apsolventi ili studenti završnih godina studija različitih profila. Prednost je iskustvo i aktivizam u omladinskim ili studentskim organizacijama.

Poziv ostaje otvoren do 25. januara 2005. godine.