|

Poziv međunarodnoj zajednici da nastavi pomagati BiH

Poziv međunarodnoj zajednici da nastavi pomagati BiH
0
S
SRNA
9.12.2009. u 17:19
7
komentara
0

dijeljenja
Poziv međunarodnoj zajednici da nastavi pomagati BiH
Predsjednik SDA Sulejman Tihić danas je pozvao međunarodnu zajednicu da i dalje pomaže u BiH, navodeći da se time u ovoj državi brane principi demokratske ujedinjene Evrope, njenog multietničkog društva i suživota različitosti.
Tihić je u obraćanju na plenarnom zasjedanju Kongresa Evropske narodne stranke u Bonu rekao da je SDA tokom svog dvadesetogodišnjeg rada doživjela transformaciju, od stranke istorijskog muslimansko-kulturnog kruga do moderne, evropske narodne stranke, otvorene za sve građane BiH.

Iz SDA je saopšteno da je Tihić ocijenio da je u BiH ostvaren znatan napredak, ali još uvijek nedovoljan, zbog čega BiH kasni u procesima pristupanja EU i NATO.

Prema njegovim riječima, SDA, kao odgovorna politička stranka, daje značajan doprinos i podršku u ovim procesima i trajno je opredijeljena da se problemi rješavaju dijalogom i dogovorima, realnom politikom korak po korak, ali stalno naprijed.

On je napomenuo da SDA podržava prijedlog ustavnih reformi evropskih i američkih zvaničnika, "iako svjesna da predloženi paket ne rješava sve probleme, ipak stvara mogućnosti bržeg puta BiH prema EU i NATO".

"Niko nema pravo da blokira članstvo BiH u NATO i EU", rekao je Tihić
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...