LDSBiH
0

Poziv liderima da ukinu segregaciju u školama

FENA
Liberalno demokratska stranka Bosne i Hercegovine (LDSBiH) čestita početak nove školske godine osnovcima i srednjoškolcima u cijeloj BiH i poziva administraciju zaduženu za obrazovanje na svim nivoima vlasti da u ovoj školskoj godini učine sve da se izbrišu nepravilnosti koje već godinama nagrđuju naše obrazovne sisteme.

LDSBiH poziva lidere vladajućih političkih partija da umjesto praznih diskusija o pitanjima o kojima se ne žele dogovoriti naprave dogovore o pitanjima značajnim za mlade generacije i budućnost ove zemlje.

Članovi stranke apeliraju za konačno ukidanje segregacije u školama te pozivaju nadležne da obezbijede jednake uslove za obrazovanje djece i omladine u BiH kao i da poduzmu sve kako bi iz školskih klupa izbacili sve ono što razdvaja djecu a u obrazovni sistem uključili ono što ih povezuje i spaja.

LDS BiH smatra da će samo pravilno i dobro obrazovane mlade generacije biti u stanju da poznaju i vole svoju zemlju i da je u svim domenima njene aktivnosti, od vanjske politike do ekonomije, pozicioniraju na ispravan način.

LDS BiH zahtijeva da se i BiH priključi razvijenoj Evropi koja se razvija po devizi "Ekonomija bazirana na znanju" i po pravilima cjeloživotnog učenja.