{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poziv Dodiku da stavi van snage odluku o porezu na nepokretnosti

F
21.3.2009. u 13:32
0
4
Poziv Dodiku da stavi van snage odluku o porezu na nepokretnosti
0
Poziv Dodiku da stavi van snage odluku o porezu na nepokretnosti
Srpska demokratska stranka pozvala je u subotu premijera RS-a Milorada Dodika da stavi van snage Pravilnik o upisu u fiskalni registar nepokretnosti koji je donio resorni ministar Aleksandar Džombić, a kojim su građani RS-a, kako se navodi, primorani da satima stoje u redovima Porezne uprave kako bi popunili besmislene obrasce i prijavili svoje nekretnine.
"Komplikovanim obrascima i neinformisanjem javnosti ne samo da je pokazana drskost prema građanima RS-a, nego je u pitanje dovedena i funkcionalnost države čija je obaveza da njeni zakonski propisi budu jasni i primjenjivi“, ukazuje ova stranka.

SDS naglašava da je popis nekretnina moguće uraditi mnogo jednostavnije i efikasnije.

"Kroz ovu aktivnost potprebno je uposliti nagomilanu i uglavnom besposlenu administraciju koja bi izašla na teren i popisala imovinu, što bi svakako doprinijelo i vjerodostojnosti procjene njene vrijednosti“, stav je stranke.

Podsjećaju u današnjem saopćenju da su bili protiv novog Zakona o porezu na nepokretnosti jer poslanici vladajućih partija nisu prihvatili prijedloge SDS-a za njegovo poboljšanje, pa je on danas neefikasan i građanima donosi nove namete.

„Nažalost, nova i mnogo veća bura će uslijediti kada ministar finansija Aleksandar Džombić donese Pravilnik o načinu obračuna poreza i zavuče ruku u džep sve siromašnijim građanima“, ističe SDS i zaključuje da i dalje ostaje pri stavu da poreza na nepokretnosti u potpunosti moraju biti oslobođene porodice poginulih boraca, penzioneri, RVI od prve do treće kategorije i lica s evidencije Centra za socijalni rad te vlasnici poljoprivrednog zemljišta koje se obrađuje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: