{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poziv Centra za humanu politiku premijeru RS

F
28.5.2008. u 10:02
0
0
Poziv Centra za humanu politiku premijeru RS
0
Poziv Centra za humanu politiku premijeru RS
Centar za humanu politiku zabrinut je zbog netransparentnosti, donošenja odluka u uskim krugovima, ignoriranja entitetskog i državnog prioriteta izgradnje autoputa na koridoru Vc i mogućih štetnih posljedica u vezi s najavljenim ugovaranjem i izgradnjom mreže autoputeva u Republici Srpskoj.
U saopćenju upućenom premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku izražen je stav da je izgradnja autoputeva u tom entitetu potreban, važan i izuzetno skup projekt, kod kojeg treba izbjeći improvizacije i sumnje o postojanju privatnih ili kriminalnih interesa.

Centar je pozvao Dodika da prije ugovaranja ovog posla naruči izradu studije opravdanosti izgradnje autoputeva u Republici Srpskoj i iznese svoj stav o studiji koju je u suradnji s Vladom RS-a prije nekoliko godina finansirala i izradila japanska agencija.

Premijer RS-a je pozvan i da provede stručnu i javnu raspravu o tom projektu i načinu njegovog finansiranja, zatim da osigura potrebne prostorno-planske uvjete i usklađenost s planovima u drugom entitetu i susjednim državama te da dadne apsolutan prioritet izgradnji dijela autoputa na koridoru Vc koji prolazi kroz Republiku Srpsku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: