{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Poziv Centra za humanu politiku premijeru RS

F
FENA
28.5.2008. u 10:02
0
0
Poziv Centra za humanu politiku premijeru RS
0
Poziv Centra za humanu politiku premijeru RS
Centar za humanu politiku zabrinut je zbog netransparentnosti, donošenja odluka u uskim krugovima, ignoriranja entitetskog i državnog prioriteta izgradnje autoputa na koridoru Vc i mogućih štetnih posljedica u vezi s najavljenim ugovaranjem i izgradnjom mreže autoputeva u Republici Srpskoj.
U saopćenju upućenom premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku izražen je stav da je izgradnja autoputeva u tom entitetu potreban, važan i izuzetno skup projekt, kod kojeg treba izbjeći improvizacije i sumnje o postojanju privatnih ili kriminalnih interesa.

Centar je pozvao Dodika da prije ugovaranja ovog posla naruči izradu studije opravdanosti izgradnje autoputeva u Republici Srpskoj i iznese svoj stav o studiji koju je u suradnji s Vladom RS-a prije nekoliko godina finansirala i izradila japanska agencija.

Premijer RS-a je pozvan i da provede stručnu i javnu raspravu o tom projektu i načinu njegovog finansiranja, zatim da osigura potrebne prostorno-planske uvjete i usklađenost s planovima u drugom entitetu i susjednim državama te da dadne apsolutan prioritet izgradnji dijela autoputa na koridoru Vc koji prolazi kroz Republiku Srpsku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: