{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poziv Austriji na investiranje u BiH

F
18.7.2007. u 16:18
0
0
Poziv Austriji na investiranje u BiH
0
Poziv Austriji na investiranje u BiH
U Bosni i Hercegovini postoji veliki prostor za investiranje. Austrijski bankarski sektor našao je interes u ovoj zemlji a može ga naći i u materijalnoj proizvodnji, kazao je danas ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Slobodan Puhalac delegaciji Republike Austrije predvođenoj Michaelom Lowyjem Mphillom, šefom Međunarodne kancelarije federacije austrijske industrije, saopćeno je iz kabineta ministra Puhalca.
U razgovoru ministra Puhalca i eksperata u oblasti trgovine i privrede Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH s austrijskom delegacijom bilo je riječi o trgovinskoj i ekonomskoj suradnji između ovih dviju zemalja.

Puhalac je upoznao prisutne o osnovnim makroekonomskim pokazateljima bh. privrede i velikim investicionim ulaganjima.

Rečeno je da je u BiH otvoren prostor za ulaganje u energetiku i infrastrukturu, ali da ne treba zaboraviti turizam koji predstavlja dobru i plodonosnu oblast za ulaganje. Kao bitan element suradnje spomenut je transfer tehnologije i suradnja između udruženja poslodavaca obiju zemalja.

Delegaciju su pored Mphilla činili i Erik Sidnev Krojher, sekretar za međunarodne odnose Austrijske narodne stranke, Werner Almhofer, ambasador Austrije u BiH, i Astrid Pummer, trgovinska savjetnica za privredne odnose Ambasade Austrije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: