{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pozitivne naznake iz Pariza: BiH ipak neće na crnu listu

26.6.2014. u 08:33
79
15
Pozitivne naznake iz Pariza: BiH ipak neće na crnu listu
79
Pozitivne naznake iz Pariza: BiH ipak neće na crnu listu
Samir Omerhodžić
Globalna organizacija u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma (FATF) kontinuirano zasjeda u narednim danima u Parizu, a prema saznanjima članova bh. delegacije Komiteta stručnjaka Vijeće Evrope za ocjenu mjera protiv pranja novca i finansiranja terorizma (MONEYVAL), BiH ipak neće završiti na crnoj listi FATF-a, rekao je u razgovoru za Klix.ba Samir Omerhodžić, član bh. delegacije pri MONEYVAL-u.
"Prema našim saznanjima MONEYVAL neće zahtjevati od FATF-a da idu prema BiH sa strožijim mjerama. FATF će vjerovatno poslušati MONEYVAL koji je nadležno tijelo i koji je nadgledalo situaciju u BiH", rekao je Omerhodžić za Klix.ba.

Istakao je da će se do petka definitvno znati šta je FATF odlučio.

"BiH je donijela mnoge zakonske i podzakonske akte koji su od nas zatraženi. Izmjene Krivičnog zakona još uvijek nismo usvojili i pretpostavljam da će biti dovoljno razumijevanja da se taj zakon usvoji do septembra kada je redovna sjednica MONEYVAL-a", rekao je Omerhodžić.

Naglasio je da BiH u novembru ove godine može očekivati sljedeći krug evaluacije MONEYVAL-a.

"Da MONEYVAL nije bio zadovoljan našim postignućima sigurno ne bi smo ni ušli u četvrti krug evaluacije", rekao je Omerhodžić.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: