{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pozitivna ocjena rješavanja pitanja Brčkog

F
13.2.2009. u 11:32
0
2
Pozitivna ocjena rješavanja pitanja Brčkog
0
Pozitivna ocjena rješavanja pitanja Brčkog
Doris Pack
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić i predsjednica Odbora za jugoistočnu Evropu Evropskog parlamenta Doris Pack tokom razgovora u Briselu pozitivno su ocijenili progres u rješavanju pitanja Brčkog, uz očekivanje da će amandman na Ustav Bosne i Hercegovine biti brzo usvojen uz široku političku podršku.
Pitanje raspodjele državne imovine preostaje kao posljednji od postavljenih uvjeta za transformaciju Ureda visokog predstavnika u BiH, rečeno je na sastanku.

Pack je, kako je saopćeno iz Skupštine RS-a, izrazila očekivanje da će se problem raspodjele državne imovine riješiti na teritorijalno-funkcionalnom principu, u skladu s dogovorom iz Pruda.

- Važno je da na narednom putu RS-a i BiH prema Evropskoj uniji bude osigurana domaća inicijativa i odgovornost te da dođe do tranformacije međunarodnog prisustva u Specijalnu misiju Evropske unije, kaže se u saopćenju.

Poseban interes na sastnaku Radojičića s Pack je izražen za perspektivu ustavnih promjena u BiH.

Delegacija Narodne skupštine RS-a, u kojoj se osim Radojičića i predsjednik skupštinskog Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Perica Rajčević, susrela se u Briselu i s Evgenijem Kirilovim, poslanikom u Evropskom parlamentu i bivšim izvjestiocem Vijeća Evrope za Bosnu i Hercegovinu.

Razmijenjena su mišljenja o razvoju događaja na Balkanu i u BiH, s akcentom na evropske perspektive i probleme na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Delegacija Narodne skupštine RS-a prisustvovala je sinoć otvaranju Ureda RS-a u Briselu, a boravak u Briselu završava se danas posjetom skupštinske delegacije Parlamentu pokrajine Valonije u gradu Namiru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: