{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pozdravljeno usvajanje Zakona o sukobu interesa

F
24.10.2008. u 17:48
0
0
Pozdravljeno usvajanje Zakona o sukobu interesa
0
Pozdravljeno usvajanje Zakona o sukobu interesa
OHR i EUSR pozdravlja današnje donošenje Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Federacije BiH, koji je Dom naroda usvojio u hitnom postupku. Ovaj zakon je stupio na snagu u ključnom trenutku s obzirom da se njime uspostavlja sistem kontrole zvaničnika u FBiH prije potvrđivanja izbornih rezultata, ističe u saopćenju OHR/EUSR.
"Ovaj zakon je značajan jer se njime jača vladavina prava, propisno rukovođenje i borba protiv korupcije u Bosni i Hercegovini. Usvajanjem ovog zakona se uspostavlja mehanizam nadzora i sistem sankcija putem kojih će se osigurati propisna kontrola rada i ponašanja zvaničnika na javnim funkcijama u FBiH", rekao je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčák.

Narodna skupština RS-a je u julu 2008. godine usvojila Zakon o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti RS-a, a Brčko Distrikt je tokom 2003. godine usvojio Zakon o sukobu interesa u institucijama Brčko Distrikta koji je izmijenjen i dopunjen 2007. godine. Do danas je FBiH bila jedini nivo vlasti koji nije imao nikakav zakon kojim se regulira ovo važno pitanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: