{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pozdravljeno usvajanje Zakona o sukobu interesa

F
24.10.2008. u 17:48
0
0
Pozdravljeno usvajanje Zakona o sukobu interesa
0
Pozdravljeno usvajanje Zakona o sukobu interesa
OHR i EUSR pozdravlja današnje donošenje Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Federacije BiH, koji je Dom naroda usvojio u hitnom postupku. Ovaj zakon je stupio na snagu u ključnom trenutku s obzirom da se njime uspostavlja sistem kontrole zvaničnika u FBiH prije potvrđivanja izbornih rezultata, ističe u saopćenju OHR/EUSR.
"Ovaj zakon je značajan jer se njime jača vladavina prava, propisno rukovođenje i borba protiv korupcije u Bosni i Hercegovini. Usvajanjem ovog zakona se uspostavlja mehanizam nadzora i sistem sankcija putem kojih će se osigurati propisna kontrola rada i ponašanja zvaničnika na javnim funkcijama u FBiH", rekao je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčák.

Narodna skupština RS-a je u julu 2008. godine usvojila Zakon o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti RS-a, a Brčko Distrikt je tokom 2003. godine usvojio Zakon o sukobu interesa u institucijama Brčko Distrikta koji je izmijenjen i dopunjen 2007. godine. Do danas je FBiH bila jedini nivo vlasti koji nije imao nikakav zakon kojim se regulira ovo važno pitanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: