{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Požarima ugrožena područja Trebinja, Konjica i Tomislavgrada

S
18.7.2012. u 12:26
1
0
Požarima ugrožena područja Trebinja, Konjica i Tomislavgrada
1
Požarima ugrožena područja Trebinja, Konjica i Tomislavgrada
Foto: Ilustracija
U BiH je registrovan veliki broj požara na različitim lokacijama, štete na zahvaćenim područjima su ogromne, a trenutno je najteže stanje na području Tomislavgrada, Trebinja i Konjica.
Ulažu se maksimalni napori da se požari lokalizuju, a u akcijama gašenja, osim struktura zaštite i spasavanja, na području Tomislavgrada i Trebinja uključeni su i pripadnici Oružanih snaga BiH, navodi se u saopštenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Na području opštine Tomislavgrad - planina Grabovica iznad mjesta Brišnik i Kovači, veličina zahvaćenog prostora je oko 420 hektara.

U opštini Trebinje angažovane su sve lokalne vatrogasne snage, veličina pogođenog prostora je oko osam kilometara vazdušne linije, od sela Banjevaca do Jasena, Bara i Borlovića. U više navrata bio je potpuno zatvoren magistralni put Trebinje – Bileća.

Na području opštine Konjic, požar koji je juče izbio na području Mjesne zajednice Glavatičevo prijeti selima Lađanica, Tisovica i LJubina.

Angažovani su pripadnici Vatrogasne jedinice Konjic, pripadnici Šumarstva "Prenj" - Konjic i stanovništvo, s ciljem zaštite stambenih objekata. Teren, koji je zahvaćen požarom, strma je padina obrasla borovom šumom i dijelom miniran pa je pristup ograničen, dok se vatra nošena vjetrom proširila prema selu Dužani, a jednim krakom prema Glavatičevu.

Imajući u vidu da je situacija izuzetno složena, Ministarstvo sigurnosti BiH zatražilo je pomoć EUFOR-a u gašenju požara i uputilo zahtjev Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje Hrvatske za gašenje požara na području Tomislavgrada uz upotrebu kanadera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: