{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Požarima ugrožena područja Trebinja, Konjica i Tomislavgrada

S
18.7.2012. u 12:26
1
0
Požarima ugrožena područja Trebinja, Konjica i Tomislavgrada
1
Požarima ugrožena područja Trebinja, Konjica i Tomislavgrada
Foto: Ilustracija
U BiH je registrovan veliki broj požara na različitim lokacijama, štete na zahvaćenim područjima su ogromne, a trenutno je najteže stanje na području Tomislavgrada, Trebinja i Konjica.
Ulažu se maksimalni napori da se požari lokalizuju, a u akcijama gašenja, osim struktura zaštite i spasavanja, na području Tomislavgrada i Trebinja uključeni su i pripadnici Oružanih snaga BiH, navodi se u saopštenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Na području opštine Tomislavgrad - planina Grabovica iznad mjesta Brišnik i Kovači, veličina zahvaćenog prostora je oko 420 hektara.

U opštini Trebinje angažovane su sve lokalne vatrogasne snage, veličina pogođenog prostora je oko osam kilometara vazdušne linije, od sela Banjevaca do Jasena, Bara i Borlovića. U više navrata bio je potpuno zatvoren magistralni put Trebinje – Bileća.

Na području opštine Konjic, požar koji je juče izbio na području Mjesne zajednice Glavatičevo prijeti selima Lađanica, Tisovica i LJubina.

Angažovani su pripadnici Vatrogasne jedinice Konjic, pripadnici Šumarstva "Prenj" - Konjic i stanovništvo, s ciljem zaštite stambenih objekata. Teren, koji je zahvaćen požarom, strma je padina obrasla borovom šumom i dijelom miniran pa je pristup ograničen, dok se vatra nošena vjetrom proširila prema selu Dužani, a jednim krakom prema Glavatičevu.

Imajući u vidu da je situacija izuzetno složena, Ministarstvo sigurnosti BiH zatražilo je pomoć EUFOR-a u gašenju požara i uputilo zahtjev Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje Hrvatske za gašenje požara na području Tomislavgrada uz upotrebu kanadera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: